Onze passie

We houden van kleine huisdieren!

Twintig jaar geleden introduceerden wij Russel Rabbit, het eerste specialistische voer voor konijnen in Europa. Sindsdien hebben wij ons assortiment continu uitgebreid.

We vinden duurzaamheid en de leefomgeving zeer belangrijk. Daarom doen we er alles aan om onze impact op de wereld om ons heen en alles wat daarin leeft, ook ons mensen, zo klein mogelijk te houden.

Voorbeelden van de genomen maatregelen zijn: we kopen zoveel mogelijk lokaal in, zeer efficiënt energieverbruik, vermindering CO2 uitstoot veroorzaakt door transport en we maken gebruik van zoveel mogelijk recycled verpakkingsmateriaal. Verder ondersteunen we lokale liefdadigheidsinstellingen die voorlichting geven en ondersteuning bieden bij het welzijn van zowel mens als dier.

Wil je een uitgebreide lijst van onze duurzaamheidsmaatregelen zien, klik dan hier om een pdf te downloaden.

We maken de beste uitgebalanceerde voeding om het welzijn van de kleine knaagdieren te bevorderen – maar daar stoppen we niet…

Omdat we van kleine huisdieren houden, zullen we er alles aan doen om de hoogste norm te halen in alles wat we voor ze maken. We onderzoeken grondig wat hun behoeften zijn. Dit samen met dierenartsen en voedingsspecialisten die constant op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dierenwelzijn.

Onze productiemethoden voldoen,  voor zover mogelijk,  aan dezelfde normen als die voor het bereiden van voedsel voor mensen. Elke voeding heeft zijn eigen productielijn. Dit betekent dat voeding voor herbivoren wordt gemaakt in een vegetarische omgeving.

Een belangrijke factor gedurende het hele proces is de traceerbaarheid- tot aan de verkoop. Dus als u Supreme voeding koopt, dan kunt u er zeker van zijn dat we er alles aan gedaan hebben om er voor te zorgen dat u uw huisdier uitstekende voeding geeft, in alle opzichten.

Om te bepalen of een voeding uw huisdier biedt wat hij nodig heeft, staat er op onze verpakking een ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) tabel – net zo een als u vaak op voeding voor mensen aantreft.

ADH tabel

We zijn de eerste diervoedingsproducent in de wereld die deze tabel op de verpakking plaatst. Dit biedt ook garantie voor de consistentie en kwaliteit, welke geen enkele andere producent kan geven! En er is meer! We zetten +hooi +water op onze ADH-tabellen voor herbivoren. Dit herinnert u er aan dat uw kleine huisvriend ook altijd hooi en water nodig heeft.

Naast voeding vinden wij het algehele welzijn van de kleine huisdieren zeer belangrijk. Daarom vragen wij u om na te denken over de volgende zaken voordat u een huisdier aanschaft. Kunt u –

  • de juiste leefomgeving bieden?
  • de benodigde bewegingsruimte bieden?
  • elke dag voeding en water geven?
  • elke dag aandacht geven, aaien, spelen, etc.?
  • iedere dag het hok schoonhouden om zo bacterieën tegen te gaan?
  • controleren op tekenen van ziekte?
  • uw huisdier naar een dierenarts brengen voor controles, inentingen en bij ziekte?
  • iemand regelen die voor uw huisdier kan zorgen als u niet thuis bent?

Als u zeker weet dat u alles kunt bieden wat een huisdier nodig heeft, dan kunt u uw nieuwe vriend(en) gaan uitzoeken – en er vervolgens van gaan genieten, omdat u weet dat u goed voor hem/haar/ze kunt zorgen!