Wij geloven dat er geen goed of fout antwoord is, hieronder enige uitleg waarom.

Dus… binnen of buiten?

Tamme konijnen waren oorspronkelijk wilde dieren, niet geschikt om in de buurt van radiatoren, elektriciteit en dergelijke te leven. Maar dit wil niet zeggen dat ze niet gelukkig kunnen leven in deze omgevingen. Neem bijvoorbeeld katten en honden, dit zijn twee dieren die binnen, buiten of een combinatie van beide kunnen leven. Bovendien leefden wij, mensen, ooit alleen in de vrije natuur met simpele onderkomens. Tegenwoordig heeft de mensheid zich echter aangepast om in verschillende omgevingen in 196 landen te leven, waarbij ze hun toevlucht zoeken in enorme herenhuizen tot eenvoudige hutten. Maar we gedijen nog steeds…

Dus waarom zou het anders zijn voor konijnen? Wij denken dat het aan de eigenaar en hun huisdier is of ze binnen of buiten moeten leven. Sommige mensen laten hun konijnen hun eigen leefgebied bepalen en geven ze vrij toegang tot hun hok buiten en hun huis binnen, waar ze niet willen zijn als het te warm wordt. Konijnen die naar buiten gaan als ze het te warm hebben, spreken boekdelen over waar ze echt gelukkig zijn. Aan de andere kant zijn er talloze voorbeelden te vinden van gelukkige konijnen die gezellig binnenshuis samenleven.

Of u uw konijn nu binnen of buiten gaat houden, we adviseren om ze altijd in paartjes te houden. Konijnen zijn sociale wezens die van gezelschap houden. Door ze in paartjes te houden, kan eenzaamheid worden voorkomen en kunnen ze, voorzien van voldoende ruimte, elke dag rondhuppelen en al het konijnenplezier van de wereld hebben.

indoor-rabbits

Het perfecte verblijf voor blije konijnen

Nu we het toch over buiten leven hebben, willen we graag vermelden hoe we denken dat een konijnenverblijf zou moeten zijn. Ten eerste zijn we het er helemaal over eens dat een hok niet genoeg is. Het is natuurlijk wreed om elk dier in een klein verblijf te houden, maar dit betekent niet dat alle buitenhokken voor konijnen klein zijn. Er zijn enkele geweldige voorbeelden op internet te vinden van mensen die hele mooie hokken hebben ontworpen. Zoek na het lezen van deze blog naar “Ideeën voor konijnenverblijven” en u zult versteld staan. Als u daar toch bent, waarom voegt u dan niet ‘Binnen’ toe aan het begin van uw zoekopdracht om te zien hoe binnenverblijven ook voor blije konijnen kunnen zorgen. U kunt ook nog ons blog “10 tips om van een hok een thuis te maken” lezen.

Als er iets is dat u uit deze blog haalt, laat het dan het volgende zijn: het maakt echt niet uit of u uw konijnen binnen of buiten in de tuin houdt. De belangrijkste factor is dat we altijd moeten doen wat het beste voor hen is. En wat u ook kiest, doe het alstublieft met al uw liefde en aandacht.