In het wild zouden konijnen en andere kleine dieren een groot deel van hun tijd besteden aan foerageren, maar onze geliefde huisdieren hebben een gemakkelijker beschikbare voedselvoorraad. Het geven van een voeding die de natuurlijke voeding zo goed mogelijk nabootst, is de sleutel tot het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals gewichtstoename, obesitas en het gaat verveling tegen. De beste manier om dit te doen is door een voeding te geven die rijk is aan natuurlijke ingrediënten.

Je bent wat je eet: natuurlijke ingrediënten voor een optimale gezondheid

Het is erg handig om te weten waar u op moet letten op de etiketten van dierenvoeding, zodat u de beste voeding voor uw trouwe viervoeter kunt kiezen. Lees verder om alles te weten te komen over natuurlijk voedzame voedingsingrediënten.

  • Lijnzaad: een natuurlijke bron van Omega 3 en 6

Lijnzaad is een fantastische natuurlijke bron van Omega 3 en Omega 6 essentiële vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn heel waardevol voor onze viervoeters, met bovenaan de lijst een gezonde huid en een glanzende vacht. Lees voor meer informatie ons blog “Waarom is Omega 3 en Omega 6 belangrijk in de voeding voor konijnen en andere kleine huisdieren?”

Omega 3 & 6 Flaxseed
  • Timothy Hooi: een natuurlijke bron van vezelsHoogwaardig hooi dat vers van de velden is geoogst, is een geweldige natuurlijke bron van vezels. Hooi zit boordevol goedheid en zou het grootste deel van de voeding voor kleine herbivoren moeten uitmaken. Met een laag caloriegehalte in vergelijking met het volume, is gewichtstoename geen probleem en de vele vezels zullen helpen om het spijsverteringsstelsel en de tanden van herbivoren in topconditie te houden.
rabbits eating hay
  • Heerlijke natuurlijke smaak

Wie heeft kunstmatige smaakstoffen nodig als er natuurlijke smakelijke ingrediënten worden gegeven? Wat dacht u van kruiden om de smaakpapillen van herbivoren te verleiden? Van venkel en peterselie tot basilicum en munt, er is voor elk wat wils, zonder E-nummers.

rabbit vegetables
  • Natuurlijke antioxidanten

Met bewezen gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen, bevorderen antioxidanten ook de vitaliteit. Er zijn veel geweldige natuurlijke bronnen van antioxidanten, waaronder zwarte bessen, broccoli en spinazie om er maar een paar te noemen.

Guinea Pig Food
  • Vitamines

Fruit en groenten zijn superbelangrijk in het dieet van konijnen en andere kleine huisdieren. Het is lekker en een fantastische bron van vitamines.

Guinea

Verrijking van leefomgeving en een natuurlijke voeding

Het verrijken van de leefomgeving is heel belangrijk om onze huisdieren gelukkig en gezond te houden. Het helpt tegen verveling en het stelt hen in staat om hun van nature nieuwsgierige aard te uiten. En dit kunt u combineren met een natuurlijke voeding. Probeer het volgende eens:

  • Vul kartonnen kokers met hooi en een paar gezonde snacks om het foerageren te stimuleren
  • Hang een stukje wortel in het hok om het knagen te stimuleren
  • Kleine huisdieren knagen graag – geef ze kleine, veilige knaaghoutjes, zoals appel of peer, ideaal voor chinchilla’s en degoes
  • Wikkel de favoriete groentesnack in onbedrukt bruin papier en ze zijn even bezig
A way to get rabbits to work for their food

Hoe zit het met de traceerbaarheid?

Het kiezen van een voeding die van het veld van de boer tot aan de voerbak van uw kleine huisdieren te traceren is, is heel belangrijk. Wij mensen letten tenslotte ook goed op wat we in dit opzicht op ons bord leggen, dus waarom zouden we anders denken over de voeding voor onze kleine huisdieren? Voedingen die rijk zijn aan natuurlijke ingrediënten maken de traceerbaarheid eenvoudiger.

U kunt ontdekken welke natuurlijke ingrediënten er in het voer van uw huisdier zitten door onze Science Selective en Tiny Friends Farm-voedingen te proberen.

Op zoek naar meer voedingsadvies? Lees dan ook ons blog “Het spijsverteringssysteem van konijnen”.

rabbit-food-guide