Natuurlijk voor degoes zorgen.

De manier waarop u voor ze zorgt en ermee omgaat, moet het natuurlijke gedrag als prooidier weergeven. Hoe beïnvloedt dit het gedrag bij u thuis?

  • Kunnen gemakkelijk schrikken en er moet voorzichtig mee worden omgegaan
  • Graven graag en hamsteren hun voedsel
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Sociaal – hebben het gezelschap van andere degoes nodig

Hoe houdt u uw degoes dus gezond en gelukkig…

degu-group
rabbit-eating

Waarom onze degoevoeding ongeëvenaard is

Degoevoer moet natuurlijk de juiste voedingsstoffen bevatten, maar ook lekker zijn. Degoes zijn actieve kauwers en dat is ook nodig om hun constant groeiende tandjes te laten slijten.

  • Hoog vezelgehalte – voor actief kauwen
  • Zonder toegevoegde suikers
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over Degoes

Waar komen degoes vandaan?

Degoes zijn afkomstig uit centraal en noordelijk Chili en komen voor in leefgebieden variërend van open vlaktes tot de hellingen van het Andesgebergte, met name aan de westkant. Ze leven meestal in grote groepen in een complex netwerk van holen.

Wanneer slapen degoes?

Degoes zijn niet echt overdag of ’s nachts actief. In feite zijn ze het meest actief bij zonsopgang en zonsondergang, doen ze overdag dutjes en slapen ze ’s nachts voor langere periodes.

Wat eten degoes?

Degoes zijn herbivoren en hebben voldoende hooi nodig om genoeg vezels binnen te krijgen. Ze moeten ook dagelijks een portie van een hoogwaardige, uitgebalanceerde degoe-voeding krijgen. Deze voedong moet een zeer laag vetgehalte hebben, rijk aan vezels zijn en geschikte niveaus van vitamine C bevatten, wat vooral belangrijk is voor hun gezondheid. Degoes zijn vatbaar voor diabetes en obesitas, dus het is het beste om te kiezen voor een voeding zonder toegevoegde suikers.

degu-group

Meer weten?

Voor meer informatie over degoes kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw degoe, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.