We hebben alle informatie die u nodig heeft over chinchillavoeding. Chinchilla’s zijn herbivoren en hebben hooi en ander voedsel nodig om gezond te blijven. U kunt gewoon onze eenvoudige adviezen volgen.

Hieronder ziet u wat chinchilla’s dagelijks nodig hebben:

  • Vers water: noodzakelijk
  • Hooi: een bron van lange vezels voor een gezond gebit en gezonde spijsvertering
  • Krachtvoer: nodig voor een goede voedingsbalans en vezels
  • Verse groenten: verse kruidenmixen, vezelige bladgroenten (boerenkool, radicchio), paardenbloembladeren
  • Fruit: af en toe als tussendoortje
  • Snacks: rozijnen (1 per week), veenbes (1 per week), appel zonder zaadjes
c

Vers water – moet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten.

Krachtvoer – krachtvoer voor chinchilla’s levert de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn.

We raden een voeding met een hoog vezelgehalte aan om hun constant groeiende tanden te slijten en hun darmen gezond te houden. Een chinchillavoeding mag niet te veel vet bevatten, omdat ze erg vatbaar zijn voor diabetes.

Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap. Een mix (die granen en groenten kan bevatten die geheel of in stukjes worden gedroogd) levert de voedingsstoffen die nodig zijn in elk van de stukjes. Het is belangrijk om er bij het voeren van een mix voor te zorgen dat het bakje wordt leeg gegeten voordat deze wordt bijgevuld, zodat uw chinchilla’s alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Brokjes of mixen van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die chinchilla’s graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Vers voedsel voor chinchilla’s: geef ze elke dag een handje vol groene bladgroenten, verse kruiden of paardenbloembladeren. Pluk de paardenbloemen niet langs de weg en let er op dat de plant niet is bespoten of behandeld met chemicaliën.

Snacks voor chinchilla’s – het met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw chinchilla’s. Gedroogde vruchten zijn favoriet, maar aangezien ze suiker bevatten, mogen ze deze slechts af en toe. Onze Selective Naturals zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Kies de soorten die geschikt zijn voor herbivoren.

Selective-Naturals-Treats