Gerbils zijn leuke huisdieren voor oudere kinderen of volwassenen. Ze zijn heel actief en hoewel ze relatief gemakkelijk te hanteren zijn, zijn ze waarschijnlijk iets minder volgzaam dan de meeste hamsters. In tegenstelling tot hamsters zijn het geen nachtdieren en kunnen ze dus op elk moment van de dag spelen.

Er zijn veel dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we gelukkige gerbils hebben.

  • Ze zijn reislustig en nieuwsgierig van aard, dus geef ze voldoende ruimte. Sommige mensen gebruiken glazen aquaria omdat gerbils op de tralies kunnen gaan kauwen en de bodembedekking er uit kunnen gooien, waardoor het een rommeltje wordt. Een paar gerbils hebben ongeveer een hok van 1 x 0,5 meter nodig.
  • Gerbils zijn zowel overdag als ‘s nachts actief en hebben een beschut gedeelte nodig om te kunnen slapen, omdat ze gedurende 24 uur veel dutjes kunnen doen.
  • Gerbils houden van graven en klimmen – geef ze dus tunnels, platforms en veel speelgoed.
gerbil-coconut-home
  • Ze genieten van gezelschap en leven in het wild in grote groepen. Een paartje van hetzelfde geslacht gaat meestal goed, vooral als ze jong zijn, dus zoek er twee die al aan elkaar gewend zijn. Zorg voor voldoende ruimte voor groepen gerbils om de kans op territoriale agressie te verkleinen.
  • Het introduceren van een nieuwe gerbil is niet altijd gemakkelijk en moet zorgvuldig gebeuren.
    U kunt het voer op verschillende plekken neerleggen/verstoppen – uw gerbils moeten dan op zoek naar voedsel, waardoor ze lekker bezig zijn.
  • Vergeet niet wat hout te geven om op te knagen – hamsters knabbelen graag! Appel- en hazelnoottakken zijn ideaal.
  • Mensen kunnen veel bijdragen aan het leven van een gerbils, hoewel kleine kinderen moeilijk met gerbils kunnen omgaan omdat ze zo snel en actief zijn. Een ouder kind of een volwassene zal genieten van gerbils en het kijken naar hoe ze als groep foerageren, elkaar verzorgen, rennen, graven of zandbaden nemen.
bathing-sand-thumbnail