Natuurlijk voor cavia’s zorgen

De manier waarop u voor uw cavia’s zorgt en ermee omgaat, moet hun natuurlijke gedrag als prooi- en kuddedier weerspiegelen. Hoe beïnvloedt dit hun gedrag bij u thuis?

  • Brengen veel tijd door met kauwen op vezelrijk plantmateriaal
  • Kunnen gemakkelijk schrikken of bang worden
  • Volgzaam en zullen zich waarschijnlijk verbergen of wegrennen als er gevaar dreigt, dus hebben een veilige, overdekte ruimte nodig om zich terug te kunnen trekken
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Communiceren uitgebreid met andere cavia’s door getjilp en gepiep.

Hoe houdt u uw cavia’s dus gezond en gelukkig…

caviagroep
ss-veterinary-group
vet-icon-grey-green

Ons veterinaire assortiment (recovery plus)

Het kan voorkomen dat uw dierenarts een specifiek dieet aanbeveelt om uw cavia te ondersteunen bij ziekte of als het herstellende is van een operatie of ziekte. Onze Recovery Plus is een populaire optie die door veel dierenartsen wordt aanbevolen.

rabbit-eating

Waarom onze caviavoedingen ongeëvenaard zijn

Caviavoedingen zijn erg belangrijk omdat ze niet alleen voedingsstoffen leveren, maar ook omdat een cavia een groot deel van zijn leven doorbrengt met eten. Hun eten moet lekker zijn, maar ook vezelrijk, zodat ze veel moeten kauwen. Dit zorgt ervoor dat hun constant groeiende tanden worden afgesleten. Vezelrijke voedingsmiddelen helpen cavia’s ook om hun natuurlijke foerageer- en graasgedrag te uiten.

  • Vezelrijk en lange vezels – waardoor ze gezond blijven
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over cavia’s

Veelgestelde vragen over cavia’s

Hebben cavia’s een vriend nodig?

Cavia’s hebben zeker het gezelschap van een andere cavia nodig gelukkig te zijn – ze spelen samen, slapen samen en zullen vaak met elkaar ‘praten’. U kunt ze als paartje houden of in kleine groepen. Twee of drie mannetjes kunnen vaak samen worden gehouden als ze voldoende ruimte hebben en er geen vrouwtjes in de buurt. Vrouwtjes kunnen vaak goed opschieten met andere vrouwtjes in groepen van twee, drie of zelfs meer. Als een vrouwtje en een mannetje bij elkaar worden gehouden, moet het mannetje worden gecastreerd om voortplanting te voorkomen.

Zijn cavia’s goede huisdieren?

Als u op zoek bent naar zachtaardige en gezellige huisdieren, dan zijn cavia’s een goede keuze. Ze zijn wat forser en gemakkelijker te hanteren dan sommige kleinere knaagdieren en bijten zelden. Ze kunnen ook worden getraind om naar hun eigenaar te komen wanneer ze worden geroepen en zullen u vaak luidkeels begroeten. Zoals elk huisdier hebben ze verzorging nodig. Hun verblijf moet regelmatig worden schoongemaakt en ze hebben ruimte nodig om te huppelen en op verkenning uit te gaan. Ze hebben echter minder ruimte nodig dan konijnen, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met kleinere huizen en tuinen.

Hoeveel voeding heeft een cavia dagelijks nodig?

Cavia’s moeten elke dag het volgende krijgen. Hooi is heel belangrijk voor hun spijsvertering en moet dagelijks worden gegeven. Ze hebben ongeveerd 40-50 gram uitgebalanceerde voeding per dag nodig in de vorm van brokjes of gemengd voer. En om het compleet te maken een klein handje groene bladgroenten. Verder kunt u af en toe een snack geven om zo een band met uw cavia’s op te bouwen. En vergeet niet vers schoon water te geven, in een bakje of drinkfles.

caviagroep

Meer weten?

Voor meer informatie over cavia’s kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder.Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw cavia’s, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.