Natuurlijk voor fretten zorgen

In tegenstelling tot andere huisdieren zijn fretten geen wilde dieren die getemd zijn en er bestaan geen wilde fretten. Er wordt aangenomen dat fretten afstammen van bunzingen.

  • Ze genieten van de aanwezigheid van andere fretten, maar willen ook graag een eigen plekje
  • Ze zijn speels, alert en innemend – ook erg nieuwsgierig
  • Het zijn van nature roofdieren
  • Ze gebruiken hun geur om mee te communiceren

Hoe houdt u uw fretten dus gezond en gelukkig…

ferret-group
rabbit-eating

Waarom onze frettenvoedingen ongeëvenaard zijn

We vragen veel van onze frettenvoeding. Het moet gezond zijn en heerlijk smaken. Omdat fretten van nature vleeseters zijn, moeten ze een eiwitrijk dieet en belangrijke voedingsstoffen zoals taurine krijgen.

  • Hoog eiwitgehalte
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over fretten

Kunnen fretten kattenvoer eten?

Het is altijd het beste om een hoogwaardige, uitgebalanceerde frettenbrok te voeren, omdat deze worden ontworpen met hun soortspecifieke voedingsbehoeften in gedachten. Hoewel katten en fretten beide carnivoren zijn (hoge gehaltes aan vleeseiwitten zijn essentieel), zijn er ook enkele verschillen in hun voedingsbehoeften. Fretten hebben een zeer kort spijsverteringskanaal en hebben een voeding nodig die zeer eiwitrijk en vezelarm is. Kattenvoer kan een verkeerde balans tussen eiwitten en vezels hebben, wat op de lange termijn tot gezondheidsproblemen kan leiden.

Moeten fretten in paartjes worden gehouden?

Fretten zullen gelukkiger zijn als ze in paartjes of kleine groepen worden gehouden, en fretten die nestgenoten waren of samen zijn opgegroeid, kunnen zeer sterke banden vormen. Sommige fretten geven er de voorkeur aan om alleen te worden gehuisvest, vooral als ze zijn opgegroeid zonder andere fretten als gezelschap. Ze zullen echter veel interactie met hun eigenaar nodig hebben, omdat ze gestrest kunnen raken door een gebrek aan gezelschap.

Stinken fretten?

Fretten produceren een muskusachtige geur uit de geurklieren in hun huid. Dit is een van de manieren waarop ze met elkaar communiceren en kan worden geminimaliseerd met de juiste hygiëne en verzorging. Fretten houden er ook niet van om in een stinkend huis te wonen! U kunt fretten trainen om een kattenbak te gebruiken, die dagelijks moet worden schoongemaakt. De rest van hun kooi moet minimaal wekelijks worden schoongemaakt. U kunt een huisdierveilige reinigings- en geurverdrijvingsspray gebruiken, maar dit is geen vervanging voor regelmatig schoonmaken. Sommige eigenaren wassen hun fretten, maar dit moet niet te regelmatig worden gedaan, omdat dit hun natuurlijke olieproductie kan verstoren en tot huidklachten kan leiden. Gebruik daarvoor alleen speciaal ontworpen frettenshampoos.

ferret-group

Meer weten?

Voor meer informatie over fretten kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw fretten, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.