Frettenvoeding moet gezond en lekker zijn. Wist u dat fretten supercarnivoren worden genoemd, omdat het echte vleeseters zijn? Kom hier alles te weten over frettenvoeding.

Hieronder ziet u wat fretten dagelijks nodig hebben:

  • Vers water
  • Krachtvoer: brokjes of mix (nodig voor een goede voedingsbalans)
  • Gekookte of rauwe eieren, verse rauwe kippenvleugels of -poten inclusief de botten
  • Snacks – Supreme frettensnacks of kittensnoepjes
  • Uw fret heeft al deze voedingsmiddelen nodig.

Vers water – moet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten.

Krachtvoer – krachtvoer voor fretten levert het eiwitgehalte en ook de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn.
Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap. Brokjes van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die fretten graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Gekookte of rauwe eieren, rauwe kip – wees altijd voorzichtig met rauw vlees en zorg ervoor dat u niet opgegeten vlees onmiddellijk verwijdert om het risico op infecties te verminderen. U kunt ze kleine hoeveelheden lever geven. Soms krijgen fretten ook kittenvoer of snacks – dit kan, omdat ze voldoende eiwitten en taurine bevatten. Het wordt over het algemeen niet aangeraden om kattenvoer te geven. Dit bevat misschien niet alle voedingsstoffen die fretten nodig hebben. Ook hondenvoer wordt afgeraden omdat dit koolhydraten bevat die ze niet goed kunnen verteren.

Snacks – het met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw fretten. Frettensnacks zoals onze Frankie Chicken Meaties zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers.

een frettenpaartje