Kleine huisdieren houden van snacks!

Het lijdt geen twijfel dat we onze huisdieren graag verwennen! En nu velen van ons meer tijd thuis doorbrengen, hebben we koekjes en snacks in huis gehaald – zowel voor onszelf als voor onze kleine huisdieren. Maar wat is de impact hiervan op de gezondheid van uw huisdier? De basis is een uitgebalanceerd dieet en het kiezen van de allerbeste producten. Bij Supreme hebben we een assortiment snacks voor elke gelegenheid. Lees ons nieuwste blog voor de beste tips!

 

 

Small

Je bent wat je eet

Heeft u onze handige gids gezien om uw kleine huisdier een uitgebalanceerd dieet te geven? Dit is essentieel om er voor te zorgen dat ze de beste voeding krijgen en gezond blijven. Herbivoren (planteneters) hebben veel vezels nodig en mogen elke dag een kleine hoeveelheid snacks krijgen, naast onbeperkt toegang tot hooi (in ieder geval een portie ter grootte van hun lichaam), vers water, een portie hoogwaardige voeding en wat groene bladgroenten. Voor een konijn mag de hoeveelheid snacks niet groter zijn dan hun donzige staartje.

Rabbit infographic depicting portion sizes

Is uw huisdier een omnivoor (alleseter)? Daar hebben wij ook wat voor. Met andere voedingsbehoeften dan hun plantenvriendjes, gaat het bij omnivoren om meer eiwitten en minder vezels. Onze Selective Naturals Harvest Loops zijn speciaal voor hen ontworpen en ideaal om met mate te geven naast een uitgebalanceerde voeding.

Harvest Loops snack

Welke snacks

Natuurlijk is het beste. Bepaalde soorten vers of gedroogd fruit, groenten of andere gewone snacks kunnen geschikt zijn, maar we raden u aan onze gids te raadplegen of bij uw plaatselijke dierenwinkel te informeren welke snacks u veilig kunt geven. Sommige menselijke voedingsmiddelen kunnen grote problemen veroorzaken voor onze kleine huisdieren. Bij twijfel raden we aan om te kiezen voor soortspecifieke snacks van een goede kwaliteit en met een laag suikergehalte. Vermijd snacks met melasse of fruitsiropen, omdat deze kunnen leiden tot gebitsproblemen en overgewicht.

Snacks die hooi bevatten, zijn een fantastische manier om huisdieren aan de smaak en textuur te laten wennen en kunnen helpen de hooiopname uit andere bronnen te bevorderen, zodat ze meer vezels binnen krijgen. Onze Selective Naturals Meadow Loops bevatten Timothy hooi en tijm om het natuurlijk foerageergedrag aan te moedigen.

Meadow Loops Snack

Vindt uw huisdier een bepaalde voeding echt lekker? Dan is het een goed idee om de snacks uit hetzelfde assortiment te kiezen. Hoewel het niet erg is om te mixen, helpt het om voor één bepaald merk te kiezen dat bij uw huisdier past om ervoor te zorgen dat ze de allerbeste voedingsbalans krijgen. Onze Tiny Friends Farm-snacks zijn hier perfect voor – met de populaire Gerty Guinea Pig, Russel Rabbit, Hazel Hamster en co.

Tiny Friends Farm Snacks

Beloningssnacks

Snacks met de hand geven is een leuke manier om een band op te bouwen en te zorgen dat uw huisdier zich meer ontspannen voelt in uw gezelschap. Veel kleine huisdieren kunnen ook worden getraind met behulp van een lekkere snack! Als u uw huisdier bijvoorbeeld leert om te komen wanneer u hem roept, kan dit de stress (voor hem en voor u) drastisch verminderen ( u hoeft hem bijv. niet meer te vangen voor het slapengaan). Misschien kunt u zelfs een huiskonijn trainen om een kattenbak te gebruiken of op de weegschaal te springen om het gewicht te controleren.

Feeding white rabbit

Lees meer over onze heerlijke snacks uit onze assortimenten Selective Naturals  en Tiny Friends Farm.

Stickles Snacks