Kunnen chinchilla’s buiten worden gehouden?

Chinchilla’s moeten in een grote binnenruimte worden gehouden, omdat ze niet goed bestand zijn tegen temperaturen die te koud of te warm zijn. De ideale temperatuur ligt rond de 10-18C en hun hok moet droog en goed geventileerd zijn, maar niet tochtig. Het is het ook beter om lawaaierige delen van het huis te vermijden, ook overal waar een tv of radio staat, omdat de trillingen hiervan stress kunnen veroorzaken bij chinchilla’s.

Waarom hebben chinchilla’s een zandbad nodig?

Chinchilla’s houden van een zandbad en het is belangrijk dat ze dit natuurlijke gedrag kunnen uiten. Het houdt ook hun huid en vacht gezond. Chinchilla’s hebben een superzachte vacht; dit dankzij het feit dat ze 80 haren per follikel hebben. Gebruik altijd fijn, gespecialiseerd chinchilla-badzand en vervang dit wekelijks. Normaal zand of zaagsel zijn geen veilige alternatieven, omdat ze de oogjes van uw chinchilla’s kunnen beschadigen.

Wat eten chinchilla’s in het wild?

Chinchilla’s komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte in het noorden van Chili. Ze zijn herbivoor, en in het wild kauwden deze plantaardige eters op takjes, wortels en stengels, maar ook op gras en bladeren. Dit betekent dat de chinchilla-huisdieren een voeding met veel hoogwaardige vezels nodig hebben om hun spijsverteringssysteem gezond te houden en te lange tanden te voorkomen. Wij gebruiken ook heerlijk lijnzaad in onze chinchilla-voedingen om hun zachte vacht in topconditie te houden.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.