Hebben cavia’s een vriend nodig?

Cavia’s hebben zeker het gezelschap van een andere cavia nodig gelukkig te zijn – ze spelen samen, slapen samen en zullen vaak met elkaar ‘praten’. U kunt ze als paartje houden of in kleine groepen. Twee of drie mannetjes kunnen vaak samen worden gehouden als ze voldoende ruimte hebben en er geen vrouwtjes in de buurt. Vrouwtjes kunnen vaak goed opschieten met andere vrouwtjes in groepen van twee, drie of zelfs meer. Als een vrouwtje en een mannetje bij elkaar worden gehouden, moet het mannetje worden gecastreerd om voortplanting te voorkomen.

Zijn cavia’s goede huisdieren?

Als u op zoek bent naar zachtaardige en gezellige huisdieren, dan zijn cavia’s een goede keuze. Ze zijn wat forser en gemakkelijker te hanteren dan sommige kleinere knaagdieren en bijten zelden. Ze kunnen ook worden getraind om naar hun eigenaar te komen wanneer ze worden geroepen en zullen u vaak luidkeels begroeten. Zoals elk huisdier hebben ze verzorging nodig. Hun verblijf moet regelmatig worden schoongemaakt en ze hebben ruimte nodig om te huppelen en op verkenning uit te gaan. Ze hebben echter minder ruimte nodig dan konijnen, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met kleinere huizen en tuinen.

Hoeveel voeding heeft een cavia dagelijks nodig?

Cavia’s moeten elke dag het volgende krijgen. Hooi is heel belangrijk voor hun spijsvertering en moet dagelijks worden gegeven. Ze hebben ongeveerd 40-50 gram uitgebalanceerde voeding per dag nodig in de vorm van brokjes of gemengd voer. En om het compleet te maken een klein handje groene bladgroenten. Verder kunt u af en toe een snack geven om zo een band met uw cavia’s op te bouwen. En vergeet niet vers schoon water te geven, in een bakje of drinkfles.

Wat eten cavia’s graag?

Hoewel cavia’s gezond voedsel nodig hebben, zijn er natuurlijk voedingsmiddelen waar ze echt dol op zijn en die u kunt gebruiken om een band met ze te krijgen of om ze te trainen. Snacks die zijn gemaakt met hun specifieke voedingsbehoeften in gedachten, bevatten vaak heerlijke appels of wortels, die met mate gegeven moeten worden vanwege hun hogere suikergehalte, maar prima passen in een gezond recept zonder toegevoegde suikers. Komkommer, aardbeien, verse en gedroogde kruiden en paardenbloembladeren zorgen allemaal voor nieuwe smaken en zijn echte favorieten van cavia’s, maar moeten wel allemaal met mate worden gegeven.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.