Stinken fretten?

Fretten produceren een muskusachtige geur uit de geurklieren in hun huid. Dit is een van de manieren waarop ze met elkaar communiceren en kan worden geminimaliseerd met de juiste hygiëne en verzorging. Fretten houden er ook niet van om in een stinkend huis te wonen! U kunt fretten trainen om een kattenbak te gebruiken, die dagelijks moet worden schoongemaakt. De rest van hun kooi moet minimaal wekelijks worden schoongemaakt. U kunt een huisdierveilige reinigings- en geurverdrijvingsspray gebruiken, maar dit is geen vervanging voor regelmatig schoonmaken. Sommige eigenaren wassen hun fretten, maar dit moet niet te regelmatig worden gedaan, omdat dit hun natuurlijke olieproductie kan verstoren en tot huidklachten kan leiden. Gebruik daarvoor alleen speciaal ontworpen frettenshampoos.

Kunnen fretten kattenvoer eten?

Het is altijd het beste om een hoogwaardige, uitgebalanceerde frettenbrok te voeren, omdat deze worden ontworpen met hun soortspecifieke voedingsbehoeften in gedachten. Hoewel katten en fretten beide carnivoren zijn (hoge gehaltes aan vleeseiwitten zijn essentieel), zijn er ook enkele verschillen in hun voedingsbehoeften. Fretten hebben een zeer kort spijsverteringskanaal en hebben een voeding nodig die zeer eiwitrijk en vezelarm is. Kattenvoer kan een verkeerde balans tussen eiwitten en vezels hebben, wat op de lange termijn tot gezondheidsproblemen kan leiden.

Moeten fretten in paartjes worden gehouden?

Fretten zullen gelukkiger zijn als ze in paartjes of kleine groepen worden gehouden, en fretten die nestgenoten waren of samen zijn opgegroeid, kunnen zeer sterke banden vormen. Sommige fretten geven er de voorkeur aan om alleen te worden gehuisvest, vooral als ze zijn opgegroeid zonder andere fretten als gezelschap. Ze zullen echter veel interactie met hun eigenaar nodig hebben, omdat ze gestrest kunnen raken door een gebrek aan gezelschap.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.