Houden gerbils een winterslaap?

Gerbils houden geen winterslaap. Als ze echter te koud worden, kunnen ze in een winterslaap-achtige toestand gaan om zo hun energie te sparen. Dit moet natuurlijk worden vermeden, maar als het zich voordoet, raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts voor advies over hoe u uw gerbil veilig kunt opwarmen.

Wat eten gerbils graag?

Gerbils zijn alleseters, zoals muizen, ratten en hamsters. Dit betekent dat ze veel eiwitten nodig hebben om fit en gezond te blijven. Ze hebben eigenlijk iets minder eiwitten nodig dan hamsters, maar meer dan ratten en muizen, daarom is het belangrijk om een hoogwaardige voeding te geven dat speciaal is samengesteld voor gerbils.

Hoe vaak moet het hok van gerbils worden schoongemaakt?

Hokken of kooien van gerbils moeten wekelijks worden schoongemaakt, en als u er meer dan 2 bij elkaar houdt, moet u dit misschien vaker doen. We raden aan om een huisdierveilig schoonmaakproduct te gebruiken. U kunt het hok fris houden door dagelijks de zichtbaar vervuilde bodembedekking te verwijderen, maar dit mag geen vervanging zijn van de grondige wekelijkse schoonmaakbeurt.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.