Moeten hamsters in paren worden gehouden?

Nee, niet alle hamsters mogen in paartjes worden gehouden. Syrische hamsters (het meest voorkomende ras van hamsters) staan erom bekend niet sociaal te zijn met andere hamsters en zullen vechten – soms tot de dood. Andere hamsterrassen kunnen wel samen in paartjes of groepen worden gehouden, meestal van hetzelfde geslacht, vooral als ze jong bij elkaar worden geplaatst.

Wat is de beste voeding voor een hamster?

Hamsters zijn alleseters (omnivoren) en hebben een mix van voedsel nodig om gezond te blijven. Brokjes die speciaal zijn gemaakt om aan hun voedingsbehoeften te voldoen, zijn een goed uitgangspunt. U kunt ze ook kleine hoeveelheden verse groene bladgroenten, bessen, ontpit fruit en zelfs gekookte eieren en kwark geven. En ze moeten altijd vers water hebben.

Is het moeilijk om voor een hamster te zorgen?

Hamsters zijn een van de gemakkelijkste huisdieren om voor te zorgen. Een hamsterkooi hoeft niet al te groot te zijn, waardoor het gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden geplaatst. Hamsters zijn reislustig, dus u kunt tunnels en platforms in de kooi plaatsen zodat ze op onderzoek uit kunnen gaan. Met een speciaal hamsterwiel (gesloten, geen tralies) kunnen ze zelfs kilometers afleggen zonder van hun plek af te komen. Het is ook mogelijk om kartonnen kokers in de bodembedekking te begraven om veilig ondergronds te graven. Hun kooi moet dagelijks worden schoongemaakt en ze moeten natuurlijk voeding en water krijgen. En als u een paar dagen weggaat, kan de hamster vaak gewoon mee!

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.