Wanneer zijn muizen het actiefst?

Muizen zijn schemerdieren, wat betekent dat ze het meest actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang en overdag slapen.

Eten muizen kaas?

Het beeld van een muis die in een stuk kaas kruipt, is een beetje een mythe! Een heel klein stukje kaas is prima als tussendoortje, maar het is niet bepaald gezond en ze geven de voorkeur aan andere snacks. Onthoud dat snacks een zeer klein deel van hun dagelijkse voeding moeten uitmaken, en dat muizen een uit voedingsoogpunt uitgebalanceerde voeding nodig hebben, naast voldoende vers water. Muizen houden ook van foerageren, en u kunt dit nabootsen door hun voedsel en snacks in hun kooi te verstoppen.

Wat is de beste temperatuur voor muizen om in te leven?

Over het algemeen zou kamertemperatuur geschikt moeten zijn voor muizen. Let er echter op dat de temperatuur in de winter niet te koud wordt en streef naar een omgevingstemperatuur van rond de 20-24 C. Houd er rekening mee dat ze veel nestmateriaal nodig hebben om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Dit komt door de thermoneutrale zone (TNZ) van muizen, het temperatuurbereik waarin hun normale metabolische activiteiten voldoende zijn om ze warm te houden. De TNZ van muizen is hoger dan kamertemperatuur, ongeveer 30C, en bodembedekking helpt hen om hun nest op deze temperatuur te houden. Houd er rekening mee dat als de kamer te warm wordt, het nest nog warmer zal zijn – en temperaturen van meer dan 30C kunnen aanzienlijke hittestress veroorzaken bij uw muizen. Neem contact op met uw dierenarts of dierenwinkel voor advies over het koel houden van uw muizen op warme zomerdagen.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.