Waar spelen ratjes graag mee?

Ratten zijn super slim, dus ze genieten van puzzeltjes en speelgoed! Ze verkennen graag stapels van natuurlijke houttakjes en ze knagen graag. Ze hebben ook veel beweging nodig en zijn uitstekende klimmers, die genieten van een sisaltouw of speciale klimrekken. Als u voor een rad kiest, zorg er dan voor dat het geen spaken heeft en groot genoeg is om door een rat te worden gebruikt zonder zijn rug te buigen, aangezien dit tot blessures kan leiden.

Wat kunnen ratjes eten?

Ratten zijn alleseters en moeten een nutritionele, complete rattenvoeding krijgen. Deze bevat alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Omdat ratten vatbaar kunnen zijn voor obesitas, is het bijzonder belangrijk om een voeding te kiezen die geen toegevoegde suikers bevat. Als uw ratjes gewend zijn geraakt aan een zoete voeding, kan het even duren voordat ze wennen aan de smaak van een gezonde voeding. U kunt uw ratjes ook dagelijks enkele snacks geven. We hebben een aantal geweldige opties beschikbaar in onze Science Selective en Tiny Friends Farm-assortimenten, en u kunt ze wat gezonde groenten geven.

Kunnen ratjes alleen worden gehouden?

Nee, ratten zijn sociale huisdieren en ze moeten worden gehouden in paartjes van hetzelfde geslacht of in kleine groepen die bekend staan als “kattenkwaad”! Het introduceren van een nieuwe rat kost tijd en we raden u aan om deskundig advies te vragen (bij een dierenwinkel of opvang). Het beste is om een jonge rat van 6-8 weken oud te introduceren. Ze mogen niet jonger zijn omdat ze dan sneller gewond raken als er iets misgaat en als ze ouder zijn, wordt het moeilijker. Zet nooit een nieuwe rat direct in de kooi met de anderen. Zorg ervoor dat u ze de tijd geeft om aan elkaars geur en plek te wennen door de nieuwe rat in een aparte kooi in dezelfde kamer te houden en deze geleidelijk dichter bij elkaar te zetten. Dit kan enkele dagen of zelfs weken duren.

Probeer vandaag nog onze smakelijke voedingen voor kleine huisdieren!

Huisdieren verslinden jaarlijks meer dan 200 miljoen porties van onze voedingen en snacks. Als uw kleine huisvriend onze voeding nog niet heeft geprobeerd, dan kunt u hier meer te weten komen over onze onweerstaanbare lekkere voeding en snacks.