Natuurlijk voor gerbils zorgen

De manier waarop u voor ze zorgt en ermee omgaat, moet het natuurlijke gedrag als prooidier weergeven. Hoe beïnvloedt dit het gedrag bij u thuis?

  • Kunnen gemakkelijk schrikken en bang worden
  • Zeer actief – kunnen daardoor moeilijker te hanteren zijn dan andere knaagdieren
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Sociaal – hebben het gezelschap van andere gerbils nodig

Hoe houdt u uw gerbils dus gezond en gelukkig…

gerbil-group
ss-veterinary-group
vet-icon-grey-green

Ons veterinaire assortiment voor gerbils

Als uw konijn spijsverterings- of gebitsproblemen heeft, kan het voorkomen dat uw dierenarts een specifiek dieet aanbeveelt. Of het nu gaat om het helpen te herstellen van een operatie of te ondersteunen tijdens ziekte, we hebben een deskundig voedingsplan voor uw gerbils.

rabbit-eating

Waarom onze gerbilvoeding ongeëvenaard is

Gerbilvoer moet natuurlijk de juiste voedingsstoffen bevatten, maar ook lekker zijn. Gerbils zijn actieve kauwers en dat is ook nodig om hun constant groeiende tandjes te laten slijten.

  • Granen en zaden – voor actief kauwen
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen Gerbils

Hoe vaak moet het hok van gerbils worden schoongemaakt?

Hokken of kooien van gerbils moeten wekelijks worden schoongemaakt, en als u er meer dan 2 bij elkaar houdt, moet u dit misschien vaker doen. We raden aan om een huisdierveilig schoonmaakproduct te gebruiken. U kunt het hok fris houden door dagelijks de zichtbaar vervuilde bodembedekking te verwijderen, maar dit mag geen vervanging zijn van de grondige wekelijkse schoonmaakbeurt.

Houden gerbils een winterslaap?

Gerbils houden geen winterslaap. Als ze echter te koud worden, kunnen ze in een winterslaap-achtige toestand gaan om zo hun energie te sparen. Dit moet natuurlijk worden vermeden, maar als het zich voordoet, raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts voor advies over hoe u uw gerbil veilig kunt opwarmen.

Wat eten gerbils graag?

Gerbils zijn alleseters, zoals muizen, ratten en hamsters. Dit betekent dat ze veel eiwitten nodig hebben om fit en gezond te blijven. Ze hebben eigenlijk iets minder eiwitten nodig dan hamsters, maar meer dan ratten en muizen, daarom is het belangrijk om een hoogwaardige voeding te geven dat speciaal is samengesteld voor gerbils.

gerbil-group

Meer weten?

Voor meer informatie over gerbils kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw gerbil, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.