Natuurlijk voor muizen zorgen

De manier waarop u voor uw muizen zorgt en ermee omgaat, moet het natuurlijke gedrag als prooidier weergeven. Hoe beïnvloedt dit het gedrag bij u thuis?

  • Graven graag ondergronds
  • Leven in stabiele, sociale groepen
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Het zijn nachtdieren, dus ’s nachts spelen ze graag
  • Snel bang voor potentiële roofdieren – moeten zich dus beschermd en veilig voelen

 

Hoe houdt u uw muizen dus gezond en gelukkig…

mouse-group
rabbit-eating

Waarom onze muizenvoedingen ongeëvenaard zijn

Muizenvoer moet natuurlijk de juiste voedingsstoffen bevatten, maar ook lekker zijn. Muizen zijn actieve kauwers en dat is ook nodig om hun constant groeiende tandjes te laten slijten.

  • Gezond volkoren – voor actief kauwen
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over muizen

Eten muizen kaas?

Het beeld van een muis die in een stuk kaas kruipt, is een beetje een mythe! Een heel klein stukje kaas is prima als tussendoortje, maar het is niet bepaald gezond en ze geven de voorkeur aan andere snacks. Onthoud dat snacks een zeer klein deel van hun dagelijkse voeding moeten uitmaken, en dat muizen een uit voedingsoogpunt uitgebalanceerde voeding nodig hebben, naast voldoende vers water. Muizen houden ook van foerageren, en u kunt dit nabootsen door hun voedsel en snacks in hun kooi te verstoppen.

Wanneer zijn muizen het actiefst?

Muizen zijn schemerdieren, wat betekent dat ze het meest actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang en overdag slapen.

Wat is de beste temperatuur voor muizen om in te leven?

Over het algemeen zou kamertemperatuur geschikt moeten zijn voor muizen. Let er echter op dat de temperatuur in de winter niet te koud wordt en streef naar een omgevingstemperatuur van rond de 20-24 C. Houd er rekening mee dat ze veel nestmateriaal nodig hebben om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Dit komt door de thermoneutrale zone (TNZ) van muizen, het temperatuurbereik waarin hun normale metabolische activiteiten voldoende zijn om ze warm te houden. De TNZ van muizen is hoger dan kamertemperatuur, ongeveer 30C, en bodembedekking helpt hen om hun nest op deze temperatuur te houden. Houd er rekening mee dat als de kamer te warm wordt, het nest nog warmer zal zijn – en temperaturen van meer dan 30C kunnen aanzienlijke hittestress veroorzaken bij uw muizen. Neem contact op met uw dierenarts of dierenwinkel voor advies over het koel houden van uw muizen op warme zomerdagen.

mouse-group

Meer weten?

Voor meer informatie over muizen kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw muizen, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.