Muizen zijn gemakkelijk te houden en dit is waarom ze geweldige huisdieren zijn.

  • U hoeft zich nooit zorgen te maken over het wassen van uw muizen. Het zijn zeer schone dieren en verzorgen en wassen zichzelf bijna constant
  • Muizen leven graag in stabiele groepen, die meestal van hetzelfde geslacht zijn om voortplanting te voorkomen – vaak vormen broers en zussen die met elkaar opgroeien de beste groepen. Mannetjes vechten soms tot de dood en kunnen daarom beter apart worden gehouden. Vrouwtjes kunnen het beste in groepen van tenminste 3 of meer worden gehouden, ze houden van veel gezelschap.
  • Muizen kunnen bang zijn voor andere knaagdieren. Als u met verschillende knaagdieren omgaat, zorg er dan voor dat u uw handen tussendoor wast om overdracht van ziektes en geur te voorkomen, wat stressvol kan zijn.
    Muizen zijn zeer actief en zijn graag bezig. Ze houden niet van een open, lege ruimte, dus leg veel speelgoed en bodembedekking in hun kooi.
  • Het opdelen van de kooi is echt een goed idee- hierdoor kunnen ze op onderzoek uit en ook dicht bij muren blijven, waardoor ze zich veilig voelen.
  • Alle muizen zijn ’s avonds/’s nachts tot zonsopgang actief. Probeer er voor te zorgen dat ze niet op een plaats staan waar kunstlicht hun natuurlijke gedragspatronen verstoort. Dit betekent ook dat ze betere huisdieren zijn voor jongvolwassenen of tieners die ook later op de avond gaan slapen! U kunt ze ook beter niet in slaapkamers plaatsen, omdat het geluid dat ze maken de bewoner misschien uit zijn slaap houdt, wat zorgt voor happy muisjes, maar een niet zo happy eigenaar.
  • Muizen brengen ook graag veel tijd ondergronds door. Geef ze tunnels of een bodembedekking/ondergrond waar ze tunnels in kunnen bouwen om ze happy te houden. Sommige mensen gebruiken zand, zaagsel of aarde voor tunnels, maar een zeer veilige optie is om kartonnen kokers onder hun standaard bodembedekking te begraven, omdat dit niet zal instorten.
  • Muizen gebruiken meestal één of twee delen van hun kooi als toilet, zodat u hier een kattenbak kunt plaatsen, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze zich volledig tot deze gebieden zullen beperken en elders plas/poep of geur kunnen achterlaten.
  • Muizen houden ook van kauwen, geef ze dus takjes of hout om aan te knagen.
close up van veldmuis