Natuurlijk voor ratten zorgen

De manier waarop u voor uw ratten zorgt en ermee omgaat, moet het natuurlijke gedrag als prooidier weergeven. Hoe beïnvloedt dit het gedrag bij u thuis?

  • Speurders en verzamelaars – zowel voedsel als voorwerpen om op te kauwen
  • Leven in groepen
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Het zijn nachtdieren, dus ’s nachts spelen ze graag

Hoe houdt u uw ratten dus gezond en gelukkig…

rat-group
rabbit-eating

Waarom onze rattenvoedingen ongeëvenaard zijn

Rattenvoer moet natuurlijk de juiste voedingsstoffen bevatten, maar ook lekker zijn. Ratten zijn actieve kauwers en dat is ook nodig om hun constant groeiende tandjes te laten slijten.

  • Gezond volkoren – voor actief kauwen
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over ratten

Veelgestelde vragen over ratten

Kunnen ratjes alleen worden gehouden?

Nee, ratten zijn sociale huisdieren en ze moeten worden gehouden in paartjes van hetzelfde geslacht of in kleine groepen die bekend staan als “kattenkwaad”! Het introduceren van een nieuwe rat kost tijd en we raden u aan om deskundig advies te vragen (bij een dierenwinkel of opvang). Het beste is om een jonge rat van 6-8 weken oud te introduceren. Ze mogen niet jonger zijn omdat ze dan sneller gewond raken als er iets misgaat en als ze ouder zijn, wordt het moeilijker. Zet nooit een nieuwe rat direct in de kooi met de anderen. Zorg ervoor dat u ze de tijd geeft om aan elkaars geur en plek te wennen door de nieuwe rat in een aparte kooi in dezelfde kamer te houden en deze geleidelijk dichter bij elkaar te zetten. Dit kan enkele dagen of zelfs weken duren.

Waar spelen ratjes graag mee?

Ratten zijn super slim, dus ze genieten van puzzeltjes en speelgoed! Ze verkennen graag stapels van natuurlijke houttakjes en ze knagen graag. Ze hebben ook veel beweging nodig en zijn uitstekende klimmers, die genieten van een sisaltouw of speciale klimrekken. Als u voor een rad kiest, zorg er dan voor dat het geen spaken heeft en groot genoeg is om door een rat te worden gebruikt zonder zijn rug te buigen, aangezien dit tot blessures kan leiden.

Wat eten gerbils graag?

Gerbils zijn alleseters, zoals muizen, ratten en hamsters. Dit betekent dat ze veel eiwitten nodig hebben om fit en gezond te blijven. Ze hebben eigenlijk iets minder eiwitten nodig dan hamsters, maar meer dan ratten en muizen, daarom is het belangrijk om een hoogwaardige voeding te geven dat speciaal is samengesteld voor gerbils.

Wat kunnen ratjes eten?

Ratten zijn alleseters en moeten een nutritionele, complete rattenvoeding krijgen. Deze bevat alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Omdat ratten vatbaar kunnen zijn voor obesitas, is het bijzonder belangrijk om een voeding te kiezen die geen toegevoegde suikers bevat. Als uw ratjes gewend zijn geraakt aan een zoete voeding, kan het even duren voordat ze wennen aan de smaak van een gezonde voeding. U kunt uw ratjes ook dagelijks enkele snacks geven. We hebben een aantal geweldige opties beschikbaar in onze Science Selective en Tiny Friends Farm-assortimenten, en u kunt ze wat gezonde groenten geven.

rat-group

Meer weten?

Voor meer informatie over ratten kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw rat, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.