We hebben alle informatie die u nodig heeft over rattenvoeding. Het lijkt misschien ingewikkeld, omdat ratten omnivoren zijn en een mix van voedsel nodig hebben om ze gezond te houden, maar u kunt gewoon onze eenvoudige handleiding volgen.

Hieronder ziet u wat ratten dagelijks nodig hebben:

  • Vers water: noodzakelijk
  • Krachtvoer: brokjes of mix (nodig voor een goede voedingsbalans)
  • Gekookte peulvruchten (nooit rauw), fruit (geen appelzaad of avocado), kleine hoeveelheden gekookt vlees, gekookte granen, magere kwark en gekookte eieren.
  • Groene bladgroenten
  • Snacks: Supreme snacks, toast, yoghurt, gedroogd fruit.

Vers water – moet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten.

Krachtvoer – krachtvoer voor ratten levert de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn.

Volkoren voeding wordt aanbevolen om hun constant groeiende tanden te slijten en hun darmen gezond te houden. Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap.

Een mixvoeding (die granen en groenten kan bevatten die geheel of in stukjes worden gedroogd) levert de voedingsstoffen die nodig zijn in elk van de stukjes. Het is belangrijk om er bij het voeren van een mix voor te zorgen dat het bakje wordt leeg gegeten voordat deze wordt bijgevuld, zodat uw ratten alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Brokjes of mixen van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die ratten graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Groene bladgroenten – een klein handje bladgroenten is een welkome aanvulling op het dagelijkse dieet van een rat. Vind hier een lijst met veilige groenten voor kleine huisdieren.

Snacks – het met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw ratten. Onze Selective Naturals Snacks zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Kies de soorten die geschikt zijn voor omnivoren om aan uw ratten te voeren.

 

Rat peeping out of cage