Of u uw konijntjes nu binnen of buiten houdt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om aan al hun behoeften te voldoen. Hieronder enkele tips die u kunnen helpen ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben.

  • Koop een hok dat groot genoeg is voor twee. Konijntjes leven niet graag alleen, maar ze hebben ook persoonlijke ruimte nodig. Bij bedreiging is het natuurlijke instinct van een konijn om zich te verbergen of zich terug te trekken. Zorg dus voor een ruimte waar ze naartoe kunnen gaan en zich veilig voelen. Ze hebben ook ruimte nodig om tegen elkaar aan te kunnen kruipen om warm te blijven. Konijntjes zijn erg schone dieren, ze zullen een hoek van hun hok als toilet gaan gebruiken.
konijnenhok-ruimte
  • Mogelijk wilt u meer dan één voer- en waterbak plaatsen om pesten rondom deze belangrijke gebieden te voorkomen en voldoende ruimte eromheen, zodat uw konijntjes de omgeving gemakkelijk kunnen bekijken en zich veilig voelen.
  • Een konijn moet gemakkelijk op zijn achterpoten kunnen staan in zijn hok, met voldoende hoofd- (en oor) ruimte. In de regel betekent dat ongeveer 60 cm.
  • Er moet voor beide konijntjes ruimte zijn om languit te gaan liggen en ruimte voor minimaal drie hops achter elkaar.
  • Als uw konijntjes buiten zitten, dan hebben ze ook een buitenren of een veilige uitloop (met een dak) nodig voor de nodige beweging. Deze kan zelfs met een tunnel aan het hok worden gekoppeld, waardoor er een leuke ruimte ontstaat om te verkennen. Buitenhokken moeten ook plekken bieden waar de konijntjes kunnen schuilen tegen de zon of kou en een plek om te verstoppen als ze ergens van schrikken.
  • Binnenkonijnen krijgen vaak toegang tot een groot deel van het huis. Zorg er wel voor dat u uw huis eerst konijnenbestendig maakt door kabels en spullen waaraan ze kunnen knagen (zoals plinten, matrassen of vloerkleden) te beschermen.
black-
  • Bedenk hoe u de omgeving van uw konijntjes leuker kunt maken – tunnels, trappetjes, verhogingen en verschillende ondergronden om in te graven, kunnen het dagelijkse leven van uw konijnen echt verbeteren.
  • Denk ook na over een ruimte waar u de voeding, hooi en bodembedekking kunt bewaren. Hooi kan het beste in kleinere verpakkingen worden gekocht, zodat het vers gegeven kan worden. Een konijntje heeft elke dag een hoeveelheid hooi nodig van ten minste zijn lichaamsgrootte.

Het is heel belangrijk om voldoende ruimte aan uw konijntjes te geven. Dit zal de kwaliteit van hun leven echt verbeteren! We zien graag uw perfecte konijnenleefruimtes op onze sociale media kanalen!

We zouden graag enkele van uw perfecte konijnenhokken zien, tag ons in @supremepetfoods op Facebook of Instagram.

flystrike-rabbit-hutch