Een groot deel van de zorg voor uw konijntjes is om erachter te komen wat ze graag eten en welke voeding ze gezond houdt. Lees hier alles over de voeding voor konijnen.

Hier is onze lijst met konijnenvoeding:

  • Hooi
  • Vers water
  • Krachtvoer: brokjes of mix (nodig voor een goede voedingsbalans)
  • Verse, groene bladgroenten
  • Snacks
  • Uw konijntjes hebben al deze voedingsmiddelen nodig.

 

Rabbit infographic depicting portion sizes

Hooimoet het grootste deel van de voeding zijn. De meeste konijnen eten elke dag een bundel hooi van ongeveer dezelfde grootte als hun lichaam. Als uw konijntjes meer hooi willen eten, dan is dat geen probleem. Omdat ze nogal kieskeurig kunnen zijn over het hooi dat ze eten, moet het van goede kwaliteit zijn. Vers, groen hooi lusten ze graag en het moet stofvrij zijn.

Vers watermoet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten.

Krachtvoer –  krachtvoer voor konijntjes levert de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn. Een hoog vezelgehalte is ook belangrijk om hun constant groeiende tanden te laten slijten en hun darmen gezond te houden. Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap.

Een mix levert in elk van de stukjes de voedingsstoffen die nodig zijn. Het is belangrijk om er bij het voeren van een mix voor te zorgen dat het bakje wordt leeg gegeten voordat deze wordt bijgevuld, zodat uw konijntjes alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Brokjes of mixen van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die ze graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Groene groenteneen klein handje bladgroenten is een welkome aanvulling op het dagelijkse dieet van een konijn. Vind hier een lijst met veilige groenten voor kleine huisdieren.

Snackshet met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw konijntjes. Onze Selective Naturals Snacks zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Kies de soorten die geschikt zijn voor herbivoren om aan uw konijntjes te voeren.

Selective-Naturals-Treats