We hebben alle informatie die u nodig heeft over hamstervoeding. Het lijkt misschien ingewikkeld, omdat hamsters omnivoren zijn en een mix van voedsel nodig hebben om ze gezond te houden, maar u kunt eenvoudig het volgende advies volgen. 

Hieronder ziet u wat hamsters dagelijks nodig hebben:

  • Vers water: noodzakelijk
  • Krachtvoer: brokjes of mix (nodig voor een goede voedingsbalans)
  • Verse groenten zoals asperges, broccoli, bloemkool, wortelen, selderij, snijbiet, suikermaïs, boerenkool, tuinkers en courgette
  • Fruit: bessen (zwarte bessen en frambozen) en steenvruchten (pruimen, perziken)
  • Snacks: gekookte eieren, kwark, ongezouten vetarm vlees, zaden, noten, ontbijtgranen met een laag suikergehalte, Supreme snacks

Vers watermoet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten.

Krachtvoer krachtvoer voor hamsters levert de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn.

Volkoren voeding wordt aanbevolen om hun constant groeiende tanden te slijten en hun darmen gezond te houden. Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap.

Een mixvoeding (die granen en groenten kan bevatten die geheel of in stukjes worden gedroogd) levert de voedingsstoffen die nodig zijn in elk van de stukjes. Het is belangrijk om er bij het voeren van een mix voor te zorgen dat het bakje wordt leeg gegeten voordat deze wordt bijgevuld, zodat uw hamster alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Brokjes of mixen van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die hamsters graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Groene bladgroenten – een klein handje bladgroenten is een welkome aanvulling op het dagelijkse dieet van een hamster. Hier vindt u een lijst met veilige groenten voor kleine huisdieren.

Snacks –  het met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw hamster. Onze Selective Naturals Snacks zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Kies de soorten die geschikt zijn voor omnivoren om aan uw hamster te voeren.

Grooming Hamster