Natuurlijk voor hamsters zorgen

De manier waarop u voor uw hamster zorgt en ermee omgaat, moet het natuurlijke gedrag als prooidier weergeven. Hoe beïnvloedt dit het gedrag bij u thuis?

  • Kunnen gemakkelijk schrikken of bang worden
  • In het wild leggen ze grote afstanden af op zoek naar voedsel, dus ze hebben ruimte nodig
  • Kunnen tekenen van ziekte maskeren, waardoor het moeilijk te zien is wanneer ze ziek zijn
  • Het zijn nachtdieren, dus ’s nachts spelen ze graag

Hoe houdt u uw hamster dus gezond en gelukkig…

hamster-group
rabbit-eating

Waarom onze hamstervoedingen ongeëvenaard zijn

Hamstervoer moet natuurlijk de juiste voedingsstoffen bevatten, maar ook lekker zijn. Hamsters zijn actieve kauwers en dat is ook nodig om hun constant groeiende tandjes te laten slijten.

  • Gezond volkoren – voor actief kauwen
  • Zonder toegevoegde suikers – lekker vanwege de smaak van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
  • Nutritioneel uitgebalanceerd met alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben

Veelgestelde vragen over hamsters

Veelgestelde vragen over hamsters

Moeten hamsters in paren worden gehouden?

Nee, niet alle hamsters mogen in paartjes worden gehouden. Syrische hamsters (het meest voorkomende ras van hamsters) staan erom bekend niet sociaal te zijn met andere hamsters en zullen vechten – soms tot de dood. Andere hamsterrassen kunnen wel samen in paartjes of groepen worden gehouden, meestal van hetzelfde geslacht, vooral als ze jong bij elkaar worden geplaatst.

Wat is de beste voeding voor een hamster?

Hamsters zijn alleseters (omnivoren) en hebben een mix van voedsel nodig om gezond te blijven. Brokjes die speciaal zijn gemaakt om aan hun voedingsbehoeften te voldoen, zijn een goed uitgangspunt. U kunt ze ook kleine hoeveelheden verse groene bladgroenten, bessen, ontpit fruit en zelfs gekookte eieren en kwark geven. En ze moeten altijd vers water hebben.

Is het moeilijk om voor een hamster te zorgen?

Hamsters zijn een van de gemakkelijkste huisdieren om voor te zorgen. Een hamsterkooi hoeft niet al te groot te zijn, waardoor het gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden geplaatst. Hamsters zijn reislustig, dus u kunt tunnels en platforms in de kooi plaatsen zodat ze op onderzoek uit kunnen gaan. Met een speciaal hamsterwiel (gesloten, geen tralies) kunnen ze zelfs kilometers afleggen zonder van hun plek af te komen. Het is ook mogelijk om kartonnen kokers in de bodembedekking te begraven om veilig ondergronds te graven. Hun kooi moet dagelijks worden schoongemaakt en ze moeten natuurlijk voeding en water krijgen. En als u een paar dagen weggaat, kan de hamster vaak gewoon mee!

hamster-group

Meer weten?

Voor meer informatie over hamsters kunt u contact met ons opnemen en ons team van kleine huisdierenexperts helpt u graag verder. Echter, als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw hamster, adviseren wij u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.