Het is heel belangrijk om het dieet van je konijntjes precies goed te krijgen. Zoals alle konijnenliefhebbers weten, moet ten minste 80% van een gezond konijnendieet uit hooi of gras bestaan. Maar zijn konijnenbrokjes goed voor konijnen? Hier is onze Top 10 met redenen waarom het antwoord op deze vraag volmondig JA is:

1. Konijnenbrokjes bevatten essentiële voedingsstoffen

Onze konijnen hebben geen toegang tot dezelfde variëteit aan vegetatie als hun wilde vrienden. Door elke ochtend en avond een zorgvuldig afgemeten portie konijnenbrokjes te geven die zijn afgestemd op de individuele behoeften, krijgen jouw konijnen een uitgebalanceerde voeding boordevol natuurlijke goedheid.

Selective Adult Rabbit FFL

2. Konijnenbrokjes zijn zeer lekker

Konijnenbrokjes zijn rijk aan lange vezels die helpen om de darmen goed te laten bewegen. Deze lange vezel kan resulteren in een kruimelige textuur, maar het extrusieproces zorgt ervoor dat de brokjes de knapperige textuur behouden waar konijnen zo van houden, zonder de noodzaak om suikers toe te voegen.

Rabbits eating Selective FFL

3. Konijnenbrokjes hebben geen toegevoegde suikers nodig

Met een knapperigheid die lijkt op de meest heerlijke wortel, zullen konijnenbrokjes zeker hoog eindigen in konijnensmaaktests. Voeg daar een receptenlijst die rijk is aan heerlijke natuurlijke ingrediënten aan toe en geëxtrudeerde brokjes zullen zelfs de meest veeleisende fijnproevers verleiden. De bonus van deze heerlijkheid is dat er geen suikerhoudende ingrediënten nodig zijn om de smaak te vergroten. Het extrusieproces zorgt er ook voor dat alle ingrediënten in een brokje aan elkaar binden zonder dat er melasse of andere bindmiddelen aan toegevoegd hoeven te worden.

Rabbit eating selective FFL

4. Konijnenbrokjes voorkomt selectief eten

Konijnen hebben van nature de neiging om selectief te eten. Ze zijn in staat om de meest malse, vetplanten met een hoog voedingsgehalte te selecteren. Hoewel dit gunstig is voor wilde konijnen, kan hetzelfde gedrag bij onze huisdiervrienden leiden tot onevenwichtigheden in de voedingsstoffen, gebits- en spijsverteringsproblemen en obesitas. Konijnenbrokjes voorkomen de selectieve eetgewoonte.

Rabbit eating food

5. Konijnenbrokjes zijn goed verteerbaar

Het extrusieproces zorgt niet alleen voor een maximale smakelijkheid, maar verbetert ook de verteerbaarheid van het voer. Dus geëxtrudeerde voedingen zijn niet alleen lekkerder dan pellets, maar ook beter verteerbaar.

House Rabbit

6. Konijnenbrokjes zijn niet saai!

Wij mensen denken misschien dat een mueslimix er aantrekkelijker uitziet dan een bakje met bruine brokjes, maar raad eens? Konijnen boeit het niet hoe hun eten eruitziet. Als prooidieren zijn ze voortdurend alert op bedreigingen en besteden ze weinig tijd aan het controleren hoe hun voedsel eruit ziet.

Rabbit eating

7. Konijnenbrokjes zijn goed voor dunne konijntjes of konijntjes die problemen hebben met aankomen

Konijnenbrokjes geven onze konijnen een direct beschikbare bron van hoogwaardige voeding. Hoewel dit betekent dat bij de meeste konijnen een beetje gelet moet worden op de portiegrootte om gewichtstoename of obesitas te voorkomen, voor die konijntjes die een paar extra calorieën nodig hebben, zijn konijnenbrokjes de perfecte oplossing.

Rabbit Nutrition Gui

8. Konijnenbrokjes zijn goed voor konijnen met gebitsproblemen

Het geven van brokjes van een goede kwaliteit met onbeperkt hooi, als onderdeel van een goed konijnendieet, is de sleutel tot het voorkomen van gebitsproblemen. Konijnen die al gebitsproblemen hebben, kunnen moeite hebben met het kauwen van hooi, gras en andere bladgroenten. Brokjes bieden deze konijntjes dan een hoogwaardige voeding.

Rabbit Timothy Hay FFL

9. Konijnenbrokjes geven waar voor je geld

Hoewel brokjes van goede kwaliteit misschien niet de goedkoopste zijn, bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Doordat ze onweerstaanbaar lekker en knapperig zijn, zullen de bakjes leeg gegeten worden, dus geen verspilling.

10. Konijnenbrokjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar en gemakkelijk te bewaren

En tot slot… konijnenbrokjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar in alle dierenwinkels, tuincentra of dierenartsen, zijn gemakkelijk te voeren en gemakkelijk op te bewaren.

Dus dat zijn onze 10 belangrijkste redenen om je konijntjes elke ochtend en avond een portie brokjes te geven. Overweeg je van voeding te veranderen? Lees dan eerst ons blog over hoe over te stappen.