We hebben alle informatie die u nodig heeft over caviavoeding. Het lijkt misschien ingewikkeld, omdat cavia’s herbivoren zijn en een mix van voedsel nodig hebben om ze gezond te houden, maar u kunt gewoon onze eenvoudige handleiding volgen.

 

Hieronder ziet u wat cavia’s dagelijks nodig hebben:

  • Hooi: een bron van lange vezels
  • Vers water: noodzakelijk
  • Krachtvoer: brokjes of mix (nodig voor een goede voedingsbalans)
  • Verse groene groenten: biedt variatie, vitamines, vocht en vezels
  • Snacks: als tussendoortje om een band op de bouwen of voor training
Guinea-Pigs-Pair-Hug

Hooi – het grootste deel van het dieet van een cavia moet uit hooi bestaan. De meesten eten elke dag een bundel hooi van ongeveer dezelfde grootte als hun lichaam. Als uw cavia’s meer hooi willen eten, dan is dat geen probleem. Omdat cavia’s nogal kieskeurig kunnen zijn over het hooi dat ze eten, moet het van goede kwaliteit zijn. Vers, groen bladhooi lusten ze graag en het moet stofvrij zijn. Omdat hooi een natuurlijk en variabel product is, biedt het mogelijk niet alle vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die cavia’s nodig hebben. We adviseren om ook krachtvoer te geven om deze eventuele leemte op te vullen. 

Vers water – moet altijd beschikbaar zijn. U kunt het in een flesje of bakje geven. Controleer dagelijks het tuitje van de fles, deze kan namelijk verstopt raken. Waterbakjes moeten zwaar zijn, zodat ze niet kunnen worden omgestoten. 

Krachtvoer –  krachtvoer voor cavia’s levert de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die niet in andere voedingsmiddelen zitten of in variabele hoeveelheden aanwezig kunnen zijn. Vitamine C is een noodzakelijke voedingsstof voor cavia’s – dit moet in de voeding zitten (dit is niet het geval voor andere kleine huisdieren). Een hoog vezelgehalte (lange vezels) wordt aanbevolen om hun constant groeiende tanden te laten slijten en hun darmen gezond te houden. Monocomponente brokjes leveren alle voedingsstoffen die nodig zijn in elke hap.  

Een mix (die granen en groenten kan bevatten die geheel of in stukjes worden gedroogd) levert de voedingsstoffen die nodig zijn in elk van de stukjes. Het is belangrijk om er bij het voeren van een mix voor te zorgen dat het bakje wordt leeg gegeten voordat deze wordt bijgevuld, zodat uw cavia’s alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Brokjes of mixen van hoge kwaliteit bevatten natuurlijke ingrediënten die cavia’s graag eten, zonder toevoeging van suikerhoudende siropen die kunnen leiden tot spijsverterings- of gebitsproblemen.

Groene bladgroenten – een klein handje bladgroenten is een welkome aanvulling op het dagelijkse dieet van een cavia en is ook een goede bron van vitamine C. Hier vindt u een lijst met veilige groenten voor kleine huisdieren.

Snacks – het met de hand voeren van een snack is een leuke manier om een band op te bouwen met uw cavia’s. Onze Selective Naturals Snacks zijn gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Kies de soorten die geschikt zijn voor herbivoren om aan uw cavia’s te voeren.